Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

SPI

Semperit onderhoudstechnologie:

SPI- en SAI-markeringen op de band – voor uw veiligheid en een gelijkmatige slijtage.

 

De SPI- en SAI-markeringen bevinden zich op drie plaatsen op de band, op een onderlinge afstand van 120°, en verschijnen altijd samen met een markering op de schouder van de band. Dit zorgt ervoor dat beide markeringen vanuit elk perspectief zichtbaar zijn.

 

Semperit Performance Indicator (SPI)

Verhoogde veiligheid dankzij zichtbare profieldiepte

Het risico op aquaplaning stijgt aanzienlijk naarmate de profieldiepte afneemt, terwijl de remafstand bijzonder snel toeneemt. De SPI helpt u om te zien wanneer de profieldiepte kritiek is en het dus tijd is om uw banden te vervangen.

Wanneer de profieldiepte nog slechts 3 mm bedraagt, verandert het WET + symbool naar WET - om aan te geven dat de prestaties onder natte omstandigheden aanzienlijk verminderd zijn.

Ook verandert het DRY + symbool naar DRY - wanneer de profieldiepte bijna het wettelijke minimum heeft bereikt. Een bandenwissel is dan dringend nodig.

 

Semperit Alignment Indicator (SAI)

Verlaagde kosten dankzij visuele uitlijning

Een incorrecte wieluitlijning veroorzaakt een onregelmatige bandenslijtage en verlaagt de levensduur van de band aanzienlijk. Dankzij de SAI kunt u een onjuiste asgeometrie onmiddellijk detecteren. Voor een langere levensduur van uw banden.

De SAI controleren de uniformiteit van de slijtage aan beide zijden van de band. Tijdens de eerste 2.000 km verandert het indicatorprofiel naarmate het profiel sneller slijt. Als er sprake is van een ​​verschil in profiel tussen de binnen- en de buitenzijde van de band, moet u uw banden laten uitlijnen bij uw bandencentrale.

Semperit. Een merk van Continental.